Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями Києва встановлено факт зберігання та реалізації алкогольних напоїв з порушенням податкового законодавства

, опубліковано 05 березня 2024 о 16:29

Підрозділами управління контролю за підакцизними товарами Головного управління ДПС у м. Києві у лютому 2024 року під час проведення фактичних перевірок встановлено суб’єкт господарської діяльності на території міста Києва, в якому встановлено продаж алкогольних напоїв без відповідної ліцензії та зберігання алкогольних напоїв в місці, не внесеному до Єдиного реєстру, чим порушено вимоги ст. 15 Закону України від 19 грудня 1995 року № 481/95 ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, спиртових дистилятів, алкогольних напоїв, тютюнових виробів, рідин, що використовуються в електронних сигаретах, та пального». Відповідно до висновків акту перевірки розрахункова штрафна санкція на загальну суму понад 7,2 млн гривень.

Про виявлені порушення було повідомлено на лінію «102», викликано працівників Національної Поліції України та складено протокол про адміністративне порушення.

Зауважимо, що фахівцями столичної податкової на постійній основі здійснюються заходи податкового контролю в частині протидії незаконному обігу підакцизних товарів на території м. Києва. 

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу суб’єктів господарювання на необхідності дотримання норм податкового законодавства при здійсненні господарської діяльності, у тому числі з підакцизними товарами.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві: 
https://cutt.ly/UgBni5e

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти: 
kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС: 
https://t.me/tax_gov_ua