Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

З початку року столичними податківцями надано майже 71 тисячу адміністративних послуг

, опубліковано 28 березня 2024 о 11:18

«За два місяці 2024 року центрами обслуговування платників Головного управління ДПС у м. Києві надано майже 71 тисячу  адміністративних послуг (видача довідок, свідоцтв, ліцензій та іншого). Загалом за січень – лютий 2024 року до столичних центрів обслуговування платників надійшло близько 78 тисяч звернень щодо отримання адміністративних послуг», – поінформувала в. о. начальника Головного управління ДПС у м. Києві Ольга Ліщинська.

Так, з початку року видано понад 16 тисяч карток платника податків з одночасним внесенням до паспортів громадян України (у формі книжечки) даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків. 

Також 71 фізична особа отримала відмітку до паспорта громадянина України (у формі книжечки) про наявність права здійснювати будь-які платежі за серією та номером паспорта.

Крім того, понад  6 тисяч громадян отримали відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про джерела та суму нарахованого доходу, нарахованого (перерахованого) податку та військового збору.

За січень – лютий 2024 року, з метою забезпечення можливості використання кваліфікованого електронного підпису платниками податків, як юридичними, так і фізичними особами, отримано майже 9 тисяч електронних довірчих послуг.

За словами Ольги Ліщинської, протягом двох місяців поточного року зареєстровано понад 1 тисячу реєстраторів розрахункових операцій та більш ніж 2 тисячі книг обліку розрахункових операцій.

Понад 1 тисячу СГД зареєстровано платниками податку на додану вартість та майже 2 тисячі платників отримали витяг з реєстру платників податку на додану вартість.

З початку року майже 8 тисяч СГД зареєстровано платником єдиного податку та близько 16 тисяч платників отримали витяг з реєстру платників єдиного податку. Крім того, внесено майже 7 тисяч змін до відомостей, що містяться у реєстрі платників єдиного податку, а також 286 платників податків виключено з реєстру платників єдиного податку.

Послугами ліцензування оптової та роздрібної торгівлі підакцизної групи товарів та зберігання пального скористалися майже 4 тисячі платників податків.

Також співробітниками центрів обслуговування платників, з початку року,  підготовлено та видано:

понад 3 тисячі довідок про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи;

більш ніж 3 тисячі довідок – підтверджень статусу податкового резидента України;

42 довідки про сплату податкових зобов’язань платником податку – резидентом, який виїжджає за кордон на постійне місце проживання;

45 довідок про подану декларацію про майновий стан і доходи (податкову декларацію);

62 довідки про сплачений нерезидентом в Україні податок на прибуток (доходи);

343 довідки про доходи.

Також в. о. начальника столичної податкової розповіла, що протягом січня – лютого 2024 року 364 підприємства (установи, організації) включено до Реєстру неприбуткових установ та організацій та надано 556 витягів з Реєстру неприбуткових установ та організацій.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві: 
https://cutt.ly/UgBni5e

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти: 
kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС: 
https://t.me/tax_gov_ua