Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

#інформаційна_підтримка_платників

, опубліковано 18 квітня 2024 о 15:28

Сьогодні фахівцем ДПС Києва проведено вебінар для платників податків столиці на тему: «Оподаткування доходу отриманого внаслідок прийняття у спадщину чи дарунок коштів, майна, майнових чи немайнових прав».

Спікер податкової поінформувала слухачів, що дохід отриманий унаслідок прийняття у спадщину чи дарунок коштів, майна, майнових чи немайнових прав оподатковується ПДФО та військовим збором. 

Під час заходу платникам податків було повідомлено, що в залежності від ступеня споріднення спадкодавця (дарувальника) і спадкоємця (обдарованого) та резидентського статусу визначаються ставки оподаткування. Також лектор нагадала слухачам ставки оподаткування.

Окрім того, фахівцем ДПС Києва було закцентовано увагу платників, на тому, що дохід у вигляді вартості успадкованого майна (кошти, майно, майнові чи немайнові права) чи дарунку у межах, що підлягає оподаткуванню, зазначається в річній податковій декларації про майновий стан і доходи. 

Учасникам онлайн заходу також пояснили, що у разі отримання малолітньою/неповнолітньою дитиною подарунку (спадщини), батьки (усиновителі) та опікуни (піклувальники) повинні подати податкову декларацію від імені малолітньої/неповнолітньої дитини та сплатити ПДФО.

Зауважимо, що на всі запитання, які виникали в онлайн слухачів під час вебінару фахівець столичної податкової надала змістовні відповіді.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві: 
https://cutt.ly/UgBni5e

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти: 
kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС: 
https://t.me/tax_gov_ua