Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Киянами за сім місяців 2021 року сплачено до бюджету столиці понад 165,6 мільйонів гривень податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки

, опубліковано 11 серпня 2021 о 10:54

«Одним із основних джерел наповнення місцевого бюджету є податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. Так, протягом січня – липня 2021 року до столичної казни платниками податків – фізичними особами  сплачено понад 165,6  мільйонів гривень зазначеного податку», – повідомив в.о. заступника начальника Головного управління ДПС у м. Києві Дмитро Аленін.  

Зазначимо, що ставки податку встановлюються за рішенням сільської, селищної, міської ради або ради об’єднаних територіальних громад, що створені згідно із законом та перспективним планом формування територій громад, в залежності від місця розташування (зональності) та типів об’єктів нерухомості у розмірі, що не перевищує 1,5% розміру мінімальної заробітної плати за 1 кв.м. загальної площі  (додатково за кожну квартиру (її частку) площею понад 300 кв.м та будинок  (його частку) понад 500 кв.м – 25000 гривень).

Базою оподаткування податком, є загальна площа об’єкта житлової та нежитлової нерухомості, в тому числі його часток, яка перебуває у власності фізичних та юридичних осіб.

Сплата податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки здійснюється у строки, встановлені  п.п. 266.10.1. п. 266.10 ст. 266 Податкового кодексу України, а саме:

- фізичними особами – протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення;

- юридичними особами – авансовими внесками щокварталу до 30 числа місяця, що наступає за звітним кварталом, які відображаються в річній податковій декларації.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine