Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Поновлено відповідальність за декларування недостовірної інформації та неподання декларації особами, уповноваженими на виконання функцій держави або місцевого самоврядування

опубліковано 14 січня 2021 о 11:30

Головне управління ДПС у м. Києві нагадує, що 30 грудня 2020 року набув чинності Закон України № 1079-ІХ «Про внесення змін до Закону України «Про запобігання корупції» щодо відновлення інституційного механізму запобігання корупції», а також Закон України № 1074-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо встановлення відповідальності за декларування недостовірної інформації та неподання суб’єктом декларування декларації особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування».  

Отже, від зазначеної дати відновлено повноваження НАЗК, які агентство втратило у зв’язку з Рішенням Конституційного Суду України № 13-р/2020.

Звертаємо увагу, що з 30 грудня 2020 року діє положення про необхідність подання повідомлення про суттєві зміни у майновому стані щодо видатків та доходів на суму, що перевищує  50 прожиткових мінімумів.