Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чи додаються при поданні одноразової (спеціальної) добровільної декларації документи, які підтверджують суму коштів, розміщених на рахунках у банках України в національній або іноземній валюті?

, опубліковано 01 грудня 2022 о 08:13

Головне   управління  ДПС  у  м. Києві  звертає увагу, що  фізична особа, яка виявила бажання задекларувати кошти у національній та іноземній валюті, розміщених на рахунках у банках України, шляхом подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, зобов’язана документально підтвердити суму задекларованих коштів.

Такі документи надаються фізичною особою одночасно з поданням одноразової (спеціальної) добровільної декларації.

Довідково:  Згідно з пп. «а» п. 4 підрозд. 94 розд. ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу України об'єктами одноразового (спеціального)   добровільного   декларування    можуть   бути   визначені   пп. 14.1.280 і 14.1.281 п. 14.1 ст. 14 ПКУ активи фізичної особи, що належать декларанту на праві власності (в тому числі на праві спільної часткової або на праві спільної сумісної власності) і знаходяться (зареєстровані, перебувають в обігу, є на обліку тощо) на території України та/або за її межами станом на дату подання одноразової (спеціальної) добровільної декларації, у тому числі, але не виключно:

валютні цінності (банківські метали, крім тих, що не розміщені на рахунках, національна валюта (гривня) та іноземна валюта, крім коштів у готівковій формі, та права грошової вимоги (у тому числі депозит (вклад), кошти, позичені третім особам за договором позики), оформлені у письмовій формі з юридичною особою або нотаріально посвідчені у разі виникнення права вимоги декларанта до іншої фізичної особи.

Більш детально за посиланням: https://tax.gov.ua/nove-pro-podatki--novini-/633215.html

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві:

https://cutt.ly/UgBni5e    

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти:  kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua