Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

ДПС Києва запрошує громадян підвищити свою правову обізнаність

опубліковано 04 грудня 2019 о 10:53

Згідно з розпорядженням Кабінету Міністрів України від 24 липня 2019 року № 568-р, з 09 по 13 грудня 2019 року в Україні відбудеться ряд заходів у рамках проведення Всеукраїнського тижня права, спрямованих на підвищення обізнаності громадян щодо міжнародних стандартів прав людини та механізмів їх реалізації й захисту.

Головне управління Державної податкової служби у м. Києві планує долучитись до проведення тижня права та надати всім охочим правову допомогу за напрямом діяльності відомства.

Цьогорічні заходи з питань підвищення рівня правової обізнаності громадян відбудуться за загальною визначеною темою: «Реалізація прав людини, у тому числі незахищених верств населення, учасників антитерористичної операції та операції об’єднаних сил, членів їх сімей, внутрішньо переміщених осіб та постраждалих внаслідок зазначених операцій».

Кожен бажаючий за адресою м. Київ, вул. Шолуденка 33/19, зможе звернутись до Центру обслуговування платників Головного управління ДПС у м. Києві й отримати необхідну інформаційну допомогу.

Довідково: Щороку, 10 грудня в Україні й в усьому світі відзначається Міжнародний день прав людини. Цього дня у 1948 році Генеральна Асамблея ООН прийняла Загальну декларацію прав людини - перший міжнародний документ, який задекларував рівність прав і свобод усіх людей. У ньому вперше в історії людства права людини трактувались як такі, якими кожна людина наділена завдяки факту свого існування і які є невід’ємною складовою людського життя. У Декларації найвищою цінністю було проголошено людське життя, його безпеку, гідність та громадянські, політичні, соціальні, культурні права людини, які кожна держава зобов’язана захищати силою Закону.

Починаючи з грудня 2008 року в Україні проводиться Всеукраїнський тиждень права, в рамкам якого органи виконавчої влади надають безкоштовну тематичну правову допомогу громадянам задля їх обізнаності та удосконалення механізму захисту прав людини.