Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заходи, які здійснюються Головним управлінням ДПС у м. Києві у разі наявності у юридичної або фізичної особи заборгованості з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування

опубліковано 10 листопада 2020 о 08:53

Головне управління ДПС у м. Києві інформує, що на виконання вимог Закону України від 8 липня 2010 року № 2464-VI «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Інструкції про порядок нарахування і сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування», затвердженої наказом Міністерства фінансів України від 20 квітня 2015 року № 449 по роботі з боржниками, які мають заборгованість з єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування (далі – ЄСВ), до територіальних органів державної виконавчої служби направляються заяви про відкриття виконавчих проваджень про стягнення заборгованості. У подальшому, державними виконавцями здійснюється накладення арештів на розрахункові рахунки та платіжні картки боржників.

У разі, якщо платнику податків - фізичній особі відповідно до вимог Закону України від 13 травня 2020 року № 592-IX «Про внесення змін до закону України «Про збір та облік єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо усунення дискримінації за колом платників» контролюючим органом прийнято рішення про списання заборгованості з ЄСВ, підрозділ Головного управління ДПС у м. Києві інформує відповідний територіальний орган державної виконавчої служби про закриття виконавчого провадження.

Якщо заборгованість з ЄСВ не підлягає списанню, з метою закриття виконавчого провадження, платнику податків необхідно здійснити сплату заборгованості на бюджетні рахунки, а також виконавчого збору та виконавчих витрат – до відповідного органу державної виконавчої служби, після чого державним виконавцем виноситься постанова про закриття виконавчого провадження та заходи щодо зняття накладених арештів.

У разі виникнення питань щодо заборгованості з ЄСВ юридичні та фізичні особи можуть звернутися до Центрів обслуговування платників за основним місцем реєстрації або до управління по роботі з податковим боргом Головного управління ДПС у м. Києві за адресою: м. Київ, вул. Жилянська, 23.