Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже вдвічі зросли надходження до бюджету столиці по податку на нерухомість у порівнянні з показниками минулого року

опубліковано 20 липня 2021 о 09:23

 «У І півріччі 2021 року фізичні особи до бюджету м. Києва сплатили майже 106,5 млн грн податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки. За відповідний період минулого року власники нерухомості перерахували 63,7 млн грн зазначеного податку», – про це під час чергової онлайн зустрічі з платниками Києва повідомив в.о. заступника начальника столичної податкової Дмитро Аленін.

Надходження зросли майже вдвічі у порівнянні з минулорічними показниками і це говорить, перш за все,  про свідоме ставлення мешканців столиці до виконання свого конституційного обов’язку. Громадяни активно проводять звірку з податковими органами щодо об’єктів житлової та нежитлової нерухомості, що перебувають у їх власності.

Також фізичні особи стали частіше інформувати податкові органи про зміну свого місця проживання (податкової адреси), а це дало можливість отримати адресну кореспонденцію від податкової, зокрема і податкове повідомлення-рішення щодо сплати податку на нерухомість.

Звертаємо увагу, податок на нерухомість необхідно сплатити протягом 60 днів з дня вручення податкового повідомлення-рішення.