Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про використання РРО/ПРРО та деклараційну кампанію говорили на зустрічах з платниками податків

, опубліковано 21 лютого 2022 о 17:00

Сьогодні в ЦОП Подільського району проведено дві тематичні зустрічі з платниками податків Києва. Під час заходів обговорювали актуальні питання деклараційної кампанії та використання РРО/ПРРО.

В ході спілкування з платниками податків, податківці нагадали, що з 01 січня 2022 року розпочалася кампанія декларування громадянами доходів, отриманих у 2021 році та підкреслили, що декларацію про майновий стан і доходи необхідно подати до 03 травня 2022 року.  

Також фахівці столичної податкової поінформували присутніх про те, що ФОП – платники єдиного податку ІІ – ІV груп при продажу товарів, робіт, послуг зобов’язані застосовувати РРО/ПРРО.

 

Значну увагу приділили обговоренню порядку ведення обліку товарних запасів. Так, податківці підкреслили, що Закон України від 30 листопада 2021 року № 1914-ІХ прямо закріпив повноваження Мінфіну встановлювати порядок та форму обліку товарних запасів для фізичних осіб – підприємців, у тому числі платників єдиного податку, відповідний порядок затверджений наказом Мінфіну від 03 вересня 2021 року № 496.

На завершення заходів фахівці податкової м. Києва надали вичерпні відповіді на всі запитання щодо заявлених тем.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine