Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Порядок застосування РРО/ПРРО, податкова амністія та Деклараційна кампанія 2022 – теми зустрічей у ЦОП Печерського району

, опубліковано 21 лютого 2022 о 17:03

Сьогодні у Центрі обслуговування платників ДПІ Печерського району відбулися дві зустрічі з представниками підприємницьких кіл столиці. Під час заходів обговорювали новації податкового законодавства у 2022 році.

В ході зустрічей податківці поінформували присутніх про те, що з 01 січня 2022 року є обов’язковим застосування РРО/ПРРО для платників єдиного податку ІІ – ІV груп, які проводять готівкові розрахунки.

Також посадовці детально розповіли, які об’єкти підлягають одноразовому (спеціальному) добровільному декларуванню та нагадали, що форма добровільної декларації затверджена наказом Мінфіну від 02 серпня 2021 року № 439.

 

Окремо зупинилися на актуальних питаннях деклараційної кампанії, зокрема, податківці розповіли в яких випадках необхідно подавати декларацію та в які строки, а також які терміни сплати податкового зобов’язання по таким деклараціям.

Крім того, фахівці столичної податкової повідомили, що Законом України від 03 червня 2021 року № 1525-ІХ доповнено Податковий кодекс України нормами, згідно з якими запроваджено новації щодо удосконалення податкового законодавства та забезпечення справедливих умов оподаткування для національних та міжнародних компаній нерезидентів, які на території України надають електронні послуги.

Заходи проходили у форматі Q&A.       

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine