Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Тема зустрічей в Дніпровському районі: «Що таке РРО/ПРРО та як з ним працювати»

, опубліковано 21 лютого 2022 о 17:10

Сьогодні у Центрі обслуговування платників ДПІ Дніпровського району м. Києва було проведено дві тематичні зустрічі зі столичними платниками податків.

У ході зустрічей фахівці податкової детально роз’яснювали суб’єктам господарювання про те, що з 01 січня поточного року платники єдиного податку ІІ-ІV груп повинні застосовувати реєстратори розрахункових операцій та/або програмні реєстратори розрахункових операцій незалежно від виду своєї діяльності та обсягу доходу.

 

Так, податківці ознайомили присутніх суб’єктів господарювання з основними вимогами Податкового кодексу України та Закону України «Про застосування реєстраторів розрахункових операцій у сфері торгівлі, громадського харчування та послуг» щодо реєстрації та обов’язковості застосування фізичними особами - підприємцями реєстраторів розрахункових операцій.

Також, було розглянуто питання, які виникають під час реєстрації РРО/ПРРО та акцентувалась увагу на перевагах застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, як для продавців так і для покупців товарів.

Столичні податківці зазначили, що ДПС веде реєстр програмних реєстраторів розрахункових операцій (реєстр ПРРО). Окрім цього, працівники податкової розповіли, що державний реєстр реєстраторів розрахункових операцій (реєстр РРО) містить в собі близько 100 моделей різних РРО, які дозволені до первинної реєстрації в органах ДПС та в повній мірі спроможні забезпечити будь-які потреби всіх суб’єктів господарювання, пов’язаних з процесами фіскалізації розрахунків.

На завершення зустрічей підприємці отримали вичерпні відповіді на свої питання та друковану продукцію щодо застосування РРО/ПРРО.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine