Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Головному управлінні ДПС у м. Києві відбулося чергове засідання Громадської ради

опубліковано 12 березня 2021 о 08:20

У приміщенні столичної податкової, 11 березня 2021 року, проведено чергове засідання Громадської ради при Головному управлінні ДПС у м. Києві. У роботі засідання також взяли участь керівний склад та фахівці податкової Києва.

Розпочав захід голова Громадської ради Олег Добровольський, який ознайомив учасників з порядком денним.

Вступним словом привітав присутніх заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві Вадим Дідок та довів до відома представників громадськості інформацію щодо результатів роботи столичної податкової у 2020 році. Також поінформував присутніх про стан наповнення бюджетів у січні – лютому 2021 року.

Особлива увага приділялася питанню щодо деклараційної кампанії 2021, також присутніх було поінформовано про основні аспекти її проведення.

Фахівці Головного управління ДПС у м. Києві не оминули увагою і питання щодо врегулювання податкового боргу. Так, присутніх було ознайомлено із алгоритмом дій платників у разі прощення фінансових санкцій відповідно до вимог Закону України від 04 грудня 2020 року № 1072.

Актуальними для розгляду на засіданні Громадської ради також були питання порядку проведення податкових перевірок із врахуванням карантинних обмежень та особливості застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій. Змістовну інформацію щодо зазначених питань надали фахівці профільних підрозділів Головного управління ДПС у м. Києві.

Учасникам засідання нагадали про можливість користування інформаційними ресурсами ДПС України, на яких постійно розміщуються актуальні роз’яснення податкового спрямування, коментарі керівництва та інфографіки.

До присутніх на засіданні долучилася й начальник Головного управління ДПС у м. Києві Злата Лагутіна. Керівник столичної податкової зауважила, що Громадська рада є одним із важливих дієвих інструментів взаємодії громадськості з податковими органами і саме активна робота членів Громадської ради з представниками бізнес-спільноти дає можливість з’ясувати проблемні питання, які виникають в ході ведення господарської діяльності та спільно з податковими органами, знаходити шляхи їх вирішення.

На завершення засідання, члени Громадської ради обговорили та затвердили план діяльності на 2021 рік.