Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податківцями Києва виявлено регіональну мережу магазинів, де продаж товарів здійснювався з системними порушеннями порядку проведення розрахунків

, опубліковано 13 лютого 2024 о 08:48

Управлінням фактичних перевірок ГУ ДПС у м. Києві системно здійснюється аналіз діяльності торговців на предмет дотримання ними порядку проведення розрахунків.

Так, в ході обстежень торгових об’єктів податківцями виявлено регіональну мережу магазинів, де здійснювався роздрібний продаж мобільних телефонів, комп’ютерної техніки, різних ґаджетів та аксесуарів до них ТМ «Apple» з видачею покупцям підробних фіскальних чеків.

Продавцями покупцям надсилалися фіскальні чеки, які імітували справжні, однак, дані про такі операції не надходили до інформаційних систем органів ДПС.

З метою припинення протиправної діяльності столичними податківцями організовано фактичні перевірки торговельних об’єктів мережі та задокументовано факти порушень як податкового, так і трудового законодавства.

Як результат, торговцям – порушникам доведеться сплачувати штрафні санкції у сумі понад 12 млн гривень.

Окрім цього, зібрана податківцями інформація передана до правоохоронних органів для дослідження її на предмет наявності в діях продавців ознак кримінального злочину.

Одночасно, нагадуємо, що кожен покупець товарів чи споживач послуг може долучитися до забезпечення законності здійснення господарської діяльності на території м. Києва.

Отримавши фіскальний чек Ви маєте можливість скористатися сервісом «Пошук фіскального чека» та перевірити законність здійснення розрахункової операції зіставивши дані з отриманого при розрахунку чека з інформацією, наявною в інформаційних базах на вебпорталі ДПС.

У випадку виявлення фактів відсутності електронної копії чека на вебпорталі ДПС, просимо інформувати податкові органи для організації та проведення відповідних контрольно-перевірочних заходів.