Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про контрольовані іноземні компанії обговорювали сьогодні під час вебінару

, опубліковано 29 вересня 2022 о 16:45

Сьогодні, в Головному управлінні ДПС у м. Києві відбувся черговий вебінар, у якому брали участь фахівці податкової та представники бізнесу столиці. Основна тема заходу – контрольовані іноземні компанії.

У ході вебінару податківці детально розповіли слухачам про основні правила оподаткування прибутку контрольованих іноземних компаній та пояснили, які іноземні компанії вважатимуться в Україні контрольованими.

Окрім того, поінформували учасників вебінару, про те, що відповідно до Закону України від 07.12.2020 № 1117-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законів України щодо забезпечення збору даних та інформації, необхідних для декларування окремих об’єктів оподаткування» пункт 54 підрозділу 10 розділу ХХ Податкового кодексу викладено в новій редакції, а саме встановлено особливості застосування положень про оподаткування прибутку контрольованої іноземної компанії протягом перехідного періоду, зокрема, першим звітним (податковим) роком для звіту про контрольовані іноземні компанії є 2022 рік (якщо звітний рік не відповідає календарному року – звітний період, що розпочинається у 2022 році).

Столичні податківці також зазначили, що контролюючі особи мають право подати звіт про контрольовані іноземні компанії за 2022 рік до контролюючого органу одночасно з поданням річної декларації про майновий стан і доходи або податкової декларації з податку на прибуток підприємств за 2023 рік із включенням зазначеного у такому звіті скоригованого прибутку контрольованої іноземної компанії, що підлягає оподаткуванню в Україні, до показників відповідних декларацій за 2023 рік.

Також фахівці ДПС Києва нагадали, що згідно з підпунктом 392.6.3 пункту 392.6 статті 392 Податкового кодексу будь-який контролюючий орган, орган державної влади, банк або фінансова установа, який виявив факти, що свідчать про володіння фізичною або юридичною особою - резидентом України часткою в іноземній юридичній особі, надсилає повідомлення про це ДПС засобами електронного зв'язку не пізніше п'яти робочих днів з дня виявлення зазначених фактів.

На завершення вебінару представники бізнесу скористалися можливістю поставити запитання за заявленою темою та отримати фахові відповіді.

Підписатися на YouTube-канал Головного управління ДПС у м. Києві:

https://cutt.ly/UgBni5e    

Комунікаційна податкова платформа для громадськості та бізнес-спільноти:  kyiv.ikc@tax.gov.ua

Підписатися на телеграм-канал ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua