Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Столична податкова служба надає платникам інформаційну підтримку з питань блокування податкових накладних

опубліковано 09 вересня 2019 о 17:57

Головне управління ДПС у м. Києві нагадує, що з 11 травня поточного року набули чинності зміни до Постанови № 117 щодо моніторингу ризикових операцій і зупинення реєстрації податкових накладних/ розрахунків коригування. Ці зміни були внесені урядовою постановою від 24.04.2019 № 391, їх небагато, але вони суттєво вплинули на систему роботи.

Так, змінами доповнено ознаки, за умови відповідності яким не зупиняється реєстрація податкових накладних/ розрахунків коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН):

- платникам, яким було дозволено без моніторингу реєструвати податкові накладні/ розрахунки коригування з обсягом до 500 тис. грн. і не більше 50 тис. грн.. на одного контрагента, введено додаткову умову щодо сплати в попередньому місяці 20 тис. грн. ПДВ;

- до ознаки щодо сплати податку (Р) за умови навантаження (D) 5 % за всіма податками і зборами (не включаючи ПДВ, сплаченого при ввезенні товарів на митниці) додано вимогу щодо сплати 400 тис. грн. ПДВ  за попередній рік .

Дізнатися значення показників D (податкове навантаження останні 12 календарних місяців), Р (сума ПДВ, зазначена у податкових накладних/розрахунках коригування, зареєстрованих в ЄРПН у звітному періоді) платники можуть в Електронному кабінеті в режимі онлайн у розрізі періодів та позитивної податкової історії платника податку за визначеними критеріями.

Зауважимо, що столична податкова служба надає всебічну інформаційну підтримку платникам з питань блокування податкових накладних. Так, у Центрі обслуговування платників (м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19) щоденно у робочі дні надаються усні консультації  - з понеділка по четвер з 17:00 до 18:00 години, у п'ятницю з 15:45 до 16:45 години. 

Ви можете звертатися для з’ясування причини зупинки реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування та питання алгоритму дій у разі зупинення реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування, з питань надання пояснень та копій документів по таких податкових накладних, віднесення підприємств до переліку ризикових та порядку заповнення  та надання Таблиці даних платника.

Крім того, з метою оперативного розгляду зазначених питань, платники можуть звертатись до столичного call-центру за телефоном: (044) 454-70-11 (з 9-00 години до 18-00 години з понеділка по четвер, з 9 години до 16-45 у п’ятницю (перерва з 13-00 до 13-45)).