Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Декларування 2020. Що та за якою формою необхідно декларувати?

опубліковано 08 січня 2020 о 15:33

Головне управління ДПС у м. Києві  інформує, що з 1 січня розпочалась кампанія декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2019 року. Податковим кодексом України визначено категорію громадян, які зобов’язані подати річну декларацію про майновий стан і доходи та мають право подати таку декларацію для отримання податкової знижки.

Обов’язковому декларуванню підлягають:

- доходи, з яких при нарахуванні або виплаті податок на доходи фізичних осіб не утримувався;

- доходи від особи, яка не є податковим агентом (в тому числі від здачі в оренду власного рухомого чи нерухомого майна, продажу власного майна, продажу власної сільськогосподарської продукції фізичним особам, тощо);

- доходи у вигляді спадщини  та подарунків від осіб, які не є членами сім’ї першого та другого ступеня споріднення;

- доходи від продажу інвестиційних активів;

- іноземні доходи.

Звертаємо увагу, з  1 січня 2020 року запроваджено оновлену форму податкової декларації про майновий стан і доходи (зміни та доповнення внесені наказом Міністерства фінансів України від 25.04.2019 року № 177 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року № 859»).

Ознайомитись з формою податкової декларації про майновий стан і доходи та  інструкцією щодо  її заповнення можна  за посиланням:

https://tax.gov.ua/podatki-ta-zbori/zagalnoderjavni-podatki/podatok-na-dohodi-fizichnih-/normativno-pravovi-akti/65107.html