Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Податкові новації 2020: про РРО, деклараційну кампанію, електронні сервіси та інше під час семінару столичних податківців

опубліковано 30 січня 2020 о 16:34

Сьогодні, 30 січня Головним управлінням ДПС у м. Києві спільно з Дніпровською районною в м. Києві державною адміністрацією проведено безкоштовний семінар для фізичних-осіб підприємців. «Актуальні питання застосування норм податкового законодавства фізичними особами-підприємцями» –  тема чергового семінару.

Фахівці столичної податкової нагадали присутнім про порядок нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб і єдиного внеску. Крім того, акцентували увагу щодо кампанії декларування громадянами доходів, отриманих протягом 2019 року та розповіли хто має можливість скористатися правом на податкову знижку упродовж 2020 року.

Окрему увагу було приділено питанням та новаціям ведення господарської діяльності із застосуванням РРО у 2020 році для ФОП, які знаходяться на спрощеній системі оподаткування.

Не оминули під час семінару і тему обрання або переходу на спрощену систему оподаткування. Спікери надали роз’яснення щодо ведення обліку доходів та подання звітності платниками єдиного податку.

Також, учасникам заходу повідомили про порядок припинення підприємницької діяльності-фізичною особою підприємцем. Обговорили питання електронних сервісів та адміністративних послуг ДПС України.

Працівники Головного управління ДПС Києва також детально розповіли підприємцям про недопущення використання праці найманих осіб з порушенням трудового та податкового законодавства.

Загалом усі учасники семінару отримали вичерпну інформаційну та роз'яснювальну допомогу з питань, що виникають у ході підприємницької діяльності.