Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Який термін подання податкової декларації про майновий стан і доходи ФОП – платником єдиного податку, який отримав доходи як фізична особа?

опубліковано 10 лютого 2020 о 11:34

Головне управління ДПС у м. Києві інформує, що у разі отримання фізичною особою підприємцем – платником  єдиного податку доходів, які не є результатом здійснення його господарської діяльності, такі доходи оподатковуються за загальними правилами, встановленими Податковим кодексом України (далі - ПКУ) для платників податку - фізичних осіб (п. 177.6 ст. 177 ПКУ).

А саме, платник податку – фізична особа зобов'язаний включити суму таких доходів до загального річного оподатковуваного доходу та подати податкову декларацію за наслідками звітного податкового року, а також сплатити податок з таких доходів.

Податкова декларація про майновий стан і доходи подається платниками податку на доходи фізичних осіб за базовий звітний (податковий) період, що дорівнює календарному року – до 1 травня року, що настає за звітним (п.п. 49.18.4 п. 49.18 ст. 49 ПКУ).

При цьому, фізична особа зобов’язана самостійно до 1 серпня року, що настає за звітним, сплатити суму податкового зобов’язання, зазначену в поданій нею податковій декларації.