Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Протидія правопорушенням у сфері виробництва та обігу підакцизних товарів є одним із завдань органів ДПС

опубліковано 20 лютого 2020 о 09:09

Головне управління ДПС у м. Києві інформує, що в 2020 році податкові органи продовжують роботу, направлену на протидію правопорушенням у сфері виробництва та обігу підакцизних товарів, зокрема, у сфері виробництва та обігу спирту та спиртовмісної продукції.

З цією метою проводяться перевірки підприємства, що здійснюють виробництво та реалізацію такої продукції, на дотримання ними вимог ст.ст. 212, 229-230 Податкового кодексу України та Закону України від 19.12.1995 року № 481/95-ВР «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв, тютюнових виробів та пального».

Слід зазначити, що основними порушеннями, які виявляються в ході таких перевірок, є:

- реалізація спирту етилового без реєстрації платником акцизного податку; 

- відсутність з вини платника реєстрації акцизних складів у системі електронного адміністрування реалізації спирту етилового платником податку – розпорядником акцизного складу; 

- не обладнання та відсутність реєстрації в Єдиному державному реєстрі витратомірів – лічильників.

Тому, звертаємо увагу суб’єктів господарювання, що здійснюють виробництво та реалізацію спиртовмісної акцизної продукції, на необхідність приведення своєї  діяльності у відповідність до чинного законодавства України.