Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Відповідальним громадянам не треба мовчки терпіти приниження, коли роботодавець платить чорну зарплату

опубліковано 26 лютого 2020 о 16:02

Державна податкова служба у Києві просить мешканців столиці повідомляти про тіньову зайнятість і реагує на відповідні сигнали з усією рішучістю. Про це заявила Нонна Багмет, виконуюча обов'язки начальника Головного управління ДПС у м. Києві.

За словами Нонни Тарасівни, цього року вже виявлено 144 неоформлених працівники на 19 підприємствах. Ще з 411 працівниками 34 суб'єкти господарювання оформили трудові відносини під час перевірок або одразу після їх закінчення.

"Відповідальним громадянам не треба мовчки терпіти приниження, коли роботодавець платить чорну зарплату, обкрадає Україну і позбавляє працівників пенсії та соціального захисту" – заявила в.о. начальника ГУ ДПС у м. Києві. – "Жалюгідні подачки не варті того, щоб відмовлятися від гідної старості та правової держави, яку ми маємо побудувати для себе і наступних поколінь".

Нонна Багмет нагадала, що з 1 січня 2020 року мінімальна зарплата становить 4 723 гривні. Тим, кому виплачують менше або взагалі не виплачують заробітну плату, якщо роботодавець не оформлює трудовий договір чи змушує працівників реєструватися ФОПами, необхідно повідомити про це податковим органам за місцем роботи.