Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Заперечення до актів перевірок ГУ ДПС у м. Києві, завершених до запровадження мораторію, можливо подати в електронному вигляді, а їх розгляд можливий за допомогою Skype

опубліковано 26 березня 2020 о 11:56

 

Головне  управління  ДПС   у  м. Києві  нагадує, що Законом України № 533 на період з 18 березня 2020 по 31 травня 2020 запроваджується мораторій на проведення документальних та фактичних перевірок

Проте, дія мораторію не розповсюджується на перевірки, завершені по 17 березня 2020 року включно згідно з відповідними наказами на їх проведення.

За результатами таких перевірок контролюючим органом забезпечується оформлення актів (довідок) перевірок та надсилання (вручення) платникам податків податкових повідомлень-рішень з дотриманням порядку та термінів, визначених Податковим кодексом України (далі - ПКУ).

Звертаємо увагу, введення мораторію на проведення перевірок не позбавляє платників податків права подавати заперечення до актів перевірок, завершених до запровадження мораторію, та оскаржувати прийняті за їх результатами податкові повідомлення-рішення.

Проте наголошуємо, що платникам податків, які мають бажання взяти участь у розгляді їх заперечень до акта перевірки та/або наданих додаткових документів, або скарги на податкові повідомлення-рішення, з метою обговорення встановлених під час перевірки порушень, та/або надання додаткових пояснень при такому розгляді, слід врахувати необхідність виконання як контролюючим органом так і всіма громадянами України заходів безпеки, спрямованих на запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19.

Тому наголошуємо на доцільності обмеження безпосереднього відвідування податкової та закликаємо розглянути можливість надання додаткових доказів та інформації поштою або в електронному вигляді з використанням електронних сервісів ДПС, зокрема, Електронного кабінету.

Вхід до Електронного кабінету здійснюється за адресою: http://cabinet.tax.gov.ua, а також через офіційний вебпортал ДПС.

Робота у приватній частині Електронного кабінету здійснюється з використанням електронного цифрового підпису (кваліфікованого електронного підпису), отриманого у будь-якого Кваліфікованого надавача електронних довірчих послуг.

Скористатись послугами Електронного кабінету можливо цілодобово як з персональних комп’ютерів, так і зі смартпристроїв.

Зверніть увагу, якщо платник податків виявив бажання особисто приймати участь у розгляді його заперечень, то в умовах карантину це можливо здійснити за допомогою Skype:

1. Департамент податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування: DPS_ Audit;

2. Управління адміністрування податків з юридичних осіб та Управління контролю за обігом підакцизних товарів та адміністрування акцизного податку: Zaperechennya

3. Управління податкових перевірок фізичних осіб та Управління адміністрування податків з фізичних осіб: Dps_ Kpr

Деталі розгляду заперечення будуть повідомлятися платнику відповідно до вимог ПКУ.