Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Дата визначення податкових зобов’язань з ПДВ при доставці товарів кур'єром

опубліковано 02 квітня 2020 о 13:54

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу, що дата виникнення податкових зобов'язань з ПДВ при здійсненні операцій з доставки товарів кур'єром визначається в залежності від того, яка подія сталася раніше:

- за операцією з постачання товарів, що передаються кур'єру для їх доставки покупцю, датою виникнення податкових зобов'язань є дата відвантаження таких товарів (дата передачі кур'єру), якщо такі товари не були попередньо оплачені;

- якщо товари, що передаються кур'єру для їх доставки покупцю, попередньо були оплачені покупцем, то датою виникнення податкових зобов'язань є дата оплати таких товарів.

При цьому, на дату виникнення податкових зобов'язань платник податку - продавець зобов'язаний скласти податкову накладну у електронній формі та зареєструвати її в Єдиному реєстрі податкових накладних у встановлений Податковим кодексом України (далі - ПКУ) термін.

Складається податкова накладна на особу, яка здійснила замовлення товару.

Якщо покупцем замовленого товару є кінцевий споживач (який не є платником податку), податкова накладна може бути складена за щоденними підсумками операцій за правилами, встановленими пунктом 201.4 статті 201 ПКУ.