Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Об’єкти нежитлової нерухомості не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно в період з 1 березня по 31 березня 2020 року

опубліковано 10 квітня 2020 о 10:30

Головне управління ДПС у м. Києві інформує, що Законом України від 30.03.2020 №540-ІХ внесено зміни до пункту 52 5 підрозділу 10 розділу XX Податкового кодексу України (далі - ПКУ), яким встановлено, що об’єкти нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, не є об’єктом оподаткування податком на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі – нерухоме майно), відповідно до статті 266 ПКУ  в період з 1 березня по 31 березня 2020 року.

При цьому платники податку на нерухоме майно (крім фізичних осіб), що відповідно до пп. 266.7.5 п. 266.7 ст. 266 ПКУ подали податкову декларацію, мають право подати уточнюючу податкову декларацію та відобразити в ній зміни податкового зобов’язання із сплати податку на нерухоме майно за податковий період березень 2020 року.

У разі якщо у березні чи квітні 2020 року платниками податку на нерухоме майно вже було подано уточнюючу податкову декларацію щодо зменшення податкового зобов’язання із сплати податку на нерухоме майно за податковий період квітень 2020 року із причин, які не пов’язані із самостійним виявленням помилок, що містяться у раніше поданій ними податковій декларації, то такі платники податку на нерухоме майно зобов’язані подати не пізніше 30 квітня 2020 року уточнюючі податкові декларації з податку на нерухоме майно, в яких відобразити відповідні зміни податкового зобов’язання за податкові періоди березень та квітень 2020 року відповідно до положень пункту 52 5.

При цьому у разі подання таких податкових декларацій з підстав, визначених цим пунктом, до таких платників податків не застосовуються  штрафні санкції за внесення змін до податкової звітності в частині збільшення податкових зобов’язань з податку на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки, за податковий період квітень 2020 року.

Разом з тим, платники податку на нерухоме майно, які визначають податкові зобов’язання із такого податку на підставі податкових декларацій, сплачують податкове зобов’язання за податковий період квітень 2020 року у повному обсязі за місцезнаходженням об’єкта нежитлової нерухомості у строк до 30 червня 2020 року без нарахування пені та штрафних санкцій, передбачених за порушення термінів сплати податкових зобов’язань щодо загальних термінів сплати податкового зобов’язання за такий період.