Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Уточнюючі декларації з плати за землю та податку на нерухоме майно слід подати не пізніше 30 квітня 2020 року

опубліковано 29 квітня 2020 о 09:10

Головне управління ДПС у м. Києві інформує, що Законом України від 30.03.2020 №540-ІХ внесено ряд змін до Податкового кодексу України (далі - ПКУ), зокрема, встановлено, що плата за землю за земельні ділянки, що перебувають у власності або користуванні, у тому числі на умовах оренди, фізичних або юридичних осіб, та використовуються ними в господарській діяльності, та податок на нерухоме майно, відмінне від земельної ділянки (далі – податок на нерухоме майно) за об’єкти нежитлової нерухомості, які перебувають у власності фізичних або юридичних осіб, не нараховується та не сплачується за період з 1 березня по 31 березня 2020 року.

Тобто, пільговим періодом по сплаті плати за землю та податку на нерухоме майно залишається тільки березень 2020 року (згідно Закону України від 17.03.2020 року № 533-ІХ до пільгового періоду також включався квітень).

Зменшення податкових зобов'язань з плати за землю та податку на нерухоме майно (крім фізичних осіб) за березень 2020 року здійснюється виключно шляхом подання платниками податків уточнюючих податкових декларацій до податкових декларацій із зазначених податків за 2020 рік.

Звертаємо увагу, ті платники, які на підставі Закону № 533-ІХ вже подали уточнюючі податкові декларації з плати за землю та податку на нерухоме майно за 2020 рік, в яких зменшили податкові зобов'язання за I та II квартали 2020 року, зобов'язані не пізніше 30 квітня 2020 року подати уточнюючі податкові декларації до податкових декларацій з плати за землю та податку на нерухоме майно за 2020 рік (з урахуванням раніше поданих уточнюючих податкових декларацій), в яких збільшити суму податкових зобов'язань за II квартал 2020 року на суму пропорційну одному місяцю кварталу (квітень 2020 року, який є першим місяцем II кварталу).

При цьому, у разі подання платниками податків уточнюючих податкових декларацій із зазначених підстав, до таких платників податків не застосовуються штрафні санкції за внесення змін до податкової звітності в частині збільшення податкових зобов’язань з плати за землю та податку на нерухоме майно за податковий період квітень 2020 року.

Довідково: Податкова декларація (в тому числі уточнена) може бути подана засобами електронного зв’язку в електронній формі за допомогою Електронного кабінету.