Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Виявлено та упереджено незаконну спробу бюджетного відшкодування ПДВ

опубліковано 08 липня 2020 о 13:53

Головне управління ДПС у м. Києві повідомляє, що співробітниками управління з питань запобігання та виявлення корупції спільно з працівниками управління спеціальних перевірок Департаменту податкових перевірок, трансфертного ціноутворення та міжнародного оподаткування Головного управління ДПС у м. Києві виявлена та упереджена незаконна спроба бюджетного відшкодування податку на додану вартість.

За результатами аналізу діяльності ТОВ «Б» встановлено, що товариством придбано рухомий залізничний склад, який реалізований на адресу ТОВ «О» та в подальшому отримано від ТОВ «О» на умовах лізингу. Зазначені дії дали змогу сформувати ТОВ «Б» податковий кредит з податку на додану вартість та заявити до бюджетного відшкодування податку на додану вартість суму у розмірі 68,8 мільйонів гривень. Однак, відповідно діючих нормативно-правових актів не були внесені дані про зміну власників рухомого залізничного складу до відповідних реєстрів, що унеможливлює встановлення реальних власників зазначеного майна.

Вищевказана інформація була врахована при проведенні документальної позапланової виїзної перевірки, за результатами якої встановлені порушення, складено акт та упереджено бюджетне відшкодування податку на додану вартість на суму 68,8 мільйонів гривень. Окрім того, за фактом заволодіння коштами державного бюджету внесено відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань.