Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

За сім місяців 2020 року зафіксовано понад 281 тисячу звернень до столичних центрів обслуговування платників щодо отримання адміністративних послуг

опубліковано 14 серпня 2020 о 10:06

Головне управління ДПС у м. Києві інформує, що за січень-липень поточного року загальна кількість звернень до столичних центрів обслуговування платників щодо отримання  адміністративних послуг перевищила 281 тисячу.

При цьому, кількість наданих адміністративних послуг становила понад 254 тисячі, що включає в себе видачу довідок, свідоцтв, ліцензій та інше.

Зокрема, було видано понад 42 тисячі карток платника податків та внесено до паспортів громадян України даних про реєстраційний номер облікової картки платника податків з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків.

Більше 12 тисяч громадян отримали відомості з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми/джерела виплачених доходів та утриманих податків.

Платникам податків, як юридичним так і фізичним особам, для забезпечення можливості використання електронного цифрового підпису, було надано понад 30 тисяч електронних довірчих послуг.

Протягом зазначеного періоду  було зареєстровано понад 7 тисяч реєстраторів розрахункових операцій та більше 22 тисяч книг обліку розрахункових операцій.

До столичних центрів обслуговування платники звертаються і стосовно отримання довідки про відсутність заборгованості з платежів, контроль за справлянням яких покладено на контролюючі органи. Так, за період січень-липень 2020 року  таких довідок  підготовлено та видано понад 71 тисячу.

Понад 32 тисячі громадян здійснили реєстрацію платника єдиного податку та понад 22 тисячі  платників отримали витяг з реєстру платників єдиного податку.

За сім місяців 2020 року понад 16 тисяч платників отримали або подовжили терміни дії ліцензій на роздрібну торгівлю тютюновими,  алкогольними виробами.