Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нововведення Закону №466: Строки проведення перевірок фізичних осіб – підприємців

опубліковано 10 вересня 2020 о 14:55

Головне управління ДПС у м. Києві нагадує, що Законом України від 16.01.2020 №466-IX «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо вдосконалення адміністрування податків, усунення технічних та логічних неузгодженостей у податковому законодавстві» змінено норми Податкового Кодексу України (далі – ПКУ), які регулюють строки проведення документальних перевірок фізичних осіб – підприємців та надання документів на перевірку.

Оновлена редакція пункту 82.2 статті 82 ПКУ передбачає можливість додаткового продовження документальних позапланових перевірок на три робочі дні, у разі якщо платником при проведенні перевірки надано документи менше ніж за три робочі дні до її завершення.

Зокрема, під час проведення перевірок посадові особи мають право отримувати від платників належним чином завірені копії первинних документів.

Також, зазнав змін пункт 85.4 статті 85 ПКУ в частині встановлення строку для надання посадовою особою запиту про надання документів. Такий запит повинен бути поданий не пізніше ніж за п’ять робочих днів до дати завершення перевірки.

Якщо контролюючим органом порушено визначений термін щодо надання запиту, за заявою платника проведення перевірки повинно бути зупинено на строк не менше ніж п’ять робочих днів.

Звертаємо увагу, у зв’язку з внесенням змін до пункту 82.4 статті 82 ПКУ, контролюючий орган має можливість зупиняти документальні перевірки всіх категорій платників податків.