Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Доступ до публічної інформації – право кожного

опубліковано 12 жовтня 2020 о 16:34

Головне управління ДПС у м. Києві у повному обсязі забезпечує право на доступ до публічної інформації.

Так, за січень – вересень 2020 року до Головного управління ДПС у м. Києві надійшло 795 запитів на отримання публічної інформації, за результатами розгляду яких надано відповіді згідно з чинним законодавством України.

Для спрощення процедури оформлення письмового запиту на отримання публічної інформації можна використовувати Форму для подання запиту на отримання публічної інформації, що знаходиться у володінні органів Державної податкової служби.

Зазначену Форму розміщено на субсайті Головного управління ДПС у м. Києві офіційного вебпорталу ДПС за посиланням: https://kyiv.tax.gov.ua/dfs-u-regioni/golov-upr/dostup-do-publichnoi-info/forma-podannya-zapitu/

До Головного управління ДПС у м. Києві запит на отримання публічної інформації можна надіслати поштою на адресу: 04116, м. Київ, вул.Шолуденка, 33/19 (на конверті вказувати «Публічна інформація»).

Електронна адреса Головного управління ДПС у м. Києві для подання запиту на отримання публічної інформації: kyiv.public@tax.gov.ua

Звертаємо увагу, запитувачів публічної інформації, що відповідно до Закону України від 13.01.2011 № 2939-VI «Про доступ до публічної інформації» (далі – Закон № 2939) запит на інформацію – це прохання до особи розпорядника інформації надати публічну інформацію, що знаходиться у його володінні.

Зауважимо, що Закон №2939 не поширюється на відносини у сфері звернень громадян, які регулюються спеціальним законом, а саме Законом України від 02.10.1996 № 393/96-ВР «Про звернення громадян» (далі – Закон № 393).

Проте, часто запитувачі інформації ототожнюють поняття запит на отримання публічної інформації із такими поняттями, як звернення, надання податкової консультації. Дані категорії є різними за рядом ознак.

Листи, які за змістом є зверненнями громадян (пропозиції, заяви, скарги громадян, юридичних осіб, фізичних осіб – підприємців, самозайнятих осіб, а також питання щодо практичного використання окремих норм податкового законодавства, питання з роз'яснення прав та обов'язків платника єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування тощо) розглядаються Головним управлінням ДПС у м. Києві відповідно до вимог  Закону № 393 та не надсилаються на електронну адресу kyiv.public@tax.gov.ua.

Довідково: з Порядком організації роботи та взаємодії між структурними підрозділами органів Державної податкової служби при складанні, поданні та опрацюванні запитів та отримання публічної інформації, затвердженим наказом Міністерства фінансів України від 09.07.2020 № 405, можна ознайомитись за посиланням: https://tax.gov.ua/priymalnya-gromadyan/dostup-do-publichnoi-inform/-poryadok-skladannya/