Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

На легальній алкогольній продукції має бути наявна марка акцизного податку

опубліковано 29 жовтня 2020 о 10:25

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу, що кожен споживач має можливість самостійно перевірити легальність алкогольного напою.

Так, на легальній алкогольній продукції має бути наявна марка акцизного податку. Це підтверджує сплату акцизного податку, легальність ввезення та реалізації на території України.

Марка є бланком суворої звітності і захищена спеціальними елементами захисту, які неможливо підробити.

Державна податкова служба розробила спеціальний електронний сервіс, який дозволяє споживачам швидко перевірити легальність марки, а отже, і алкогольного напою.

Акцизна марка для алкогольних напоїв містить два штрихкоди: двомірний штрихкод швидкого реагування (QR-код) та лінійний штрихкод.

Під час сканування QR-коду мобільним пристроєм, який нанесено на марку акцизного податку, здійснюється перехід на вебресурс https://cabinet.tax.gov.ua/registers/mark для миттєвої перевірки марки.

Тобто, споживач, за декілька секунд, отримає інформацію про суб’єкта господарювання, який отримав марку акцизного податку та дату її видачі.

Більш детально ознайомитися з порядком перевірки легальності марки за допомогою спеціального електронного сервісу можна за посиланням:

https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/438440.html