Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Для ідентифікації клієнта під час здійснення касових операцій банки зможуть використовувати цифровий паспорт

опубліковано 03 грудня 2020 о 09:36

Головне управління ДПС у м. Києві інформує, що з 01 грудня 2020 року набрала чинності постанова Національного банку України від 23 листопада 2020 року № 148 «Про затвердження Змін до Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні» (далі – Постанова № 148).

Постановою № 148 внесено зміни до  Інструкції про ведення касових операцій банками в Україні, затвердженої постановою Правління Національного банку України від 25 вересня 2018 року № 103, зокрема:

під час здійснення касових операцій для ідентифікації та верифікації клієнта чи його представника, банки зможуть використовувати цифровий паспорт або закордонний цифровий паспорт у мобільному застосунку «Дія» (у порядку, визначеному нормативно-правовим актом Нацбанку з питань здійснення банками фінансового моніторингу);

спрощується процедура приймання банками на дослідження сумнівних, щодо справжності та платіжності, банкнот та монет національної валюти та сумнівних щодо справжності банкнот іноземної валюти. У відповідній довідці замість паспортних даних клієнт має надати контакту інформацію (номер телефона та/або електронну адресу);

на інкасаторські компанії поширено окремі вимоги, які раніше стосувалися тільки банків. Йдеться про необхідність вилучення і передавання сумнівних банкнот для проведення досліджень до Нацбанку, а також вилучення та передавання банкнот, зафарбованих спеціальним розчином унаслідок несанкціонованого втручання у спецпристрій для зберігання цінностей, до правоохоронних органів.

 

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine