Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Місцем провадження господарської діяльності підприємця на спрощеній системі оподаткування, який здає нерухоме майно в оренду, є адреса розташування такого майна

опубліковано 04 грудня 2020 о 08:38

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу, що фізична особа – підприємець – платник єдиного податку, яка надає в оренду власне нерухоме майно, в графі «Місце провадження господарської діяльності» заяви про право застосування спрощеної системи оподаткування зазначає усі адреси розташування нерухомого майна, яке буде здаватися в оренду.

Так, відповідно до п. 299.1 ст. 299 Податкового кодексу України (далі – ПКУ) реєстрація суб'єкта господарювання, як платника єдиного податку, здійснюється шляхом внесення відповідних записів до реєстру платників єдиного податку.

До реєстру платників єдиного податку вносяться, зокрема, відомості про місце провадження господарської діяльності (п. 299.7 ст. 299 ПКУ).

Для обрання або переходу на спрощену систему оподаткування суб'єкт господарювання подає до контролюючого органу заяву, в якій зазначається місце провадження господарської діяльності (пп. 298.1.1 п. 298.1 ст. 298 ПКУ; пп. 4 п. 298.3 ст. 298 ПКУ).

Тобто, фізична особа - підприємець, яка здійснює здавання в оренду власного нерухомого майна та самостійно виявила бажання здійснювати діяльність на спрощеній системі оподаткування, повинна зазначати в заяві про застосування спрощеної системи оподаткування обов'язкові відомості, у тому числі «Місце провадження господарської діяльності», а саме адреси розташування нерухомого майна, яке буде здаватися в оренду.

 

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine