Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Новий закон про сільськогосподарську кооперацію

опубліковано 23 грудня 2020 о 08:17

Головне  управління  ДПС у м. Києві інформує, що  набув  чинності Закон України від 21 липня 2020 року  № 819-IX «Про сільськогосподарську кооперацію» (далі – Закон № 819), який надав право членам (засновникам) сільськогосподарського кооперативу самостійно обирати види діяльності,  а також форму діяльності – з метою чи без мети одержання прибутку.

Сільськогосподарський кооператив, що здійснює діяльність без мети одержання прибутку, є неприбутковою організацією у разі, якщо його діяльність відповідає сукупності таких ознак:

1) кооператив не здійснює виробництва сільськогосподарської продукції і надає послуги виключно своїм членам;

2) кооператив не набуває права власності на сільськогосподарську продукцію, вироблену, вирощену, відгодовану, виловлену або зібрану (заготовлену) його членами – виробниками сільськогосподарської продукції. При цьому власниками сільськогосподарської продукції, що заготовлюється, переробляється, постачається, збувається (продається) таким кооперативом, є його члени;

3) кооператив відповідає вимогам, встановленим підпунктом 133.4.1 пункту 133.4 статті 133 Податкового кодексу України для неприбуткових організацій.

Законом № 819 доручено Кабінету Міністрів України забезпечити розроблення та затвердження модельного статуту сільськогосподарського кооперативу, що діє з метою одержання прибутку, та модельного статуту сільськогосподарського кооперативу, що діє без мети одержання прибутку.

 

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine