Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Представники ДПС та Американської торговельної палати в України обговорили питання великих платників податків

опубліковано 11 січня 2021 о 16:51

Новий формат роботи з великими платниками податків став темою обговорення під час онлайн зустрічі заступників Голови ДПС з представниками Американської торговельної палати в Україні.

За словами заступника Голови ДПС Євгена Олейнікова, з початку поточного року Державна податкова служба України розпочала свою роботу як єдина юридична особа.  Проведення такої інституційної реформи було визначено низкою рішень Уряду та структурним маяком Меморандуму про економічну та фінансову політику з МВФ. У рамках цієї реформи було змінено й формат роботи з великими платниками податків. Утворено п’ять міжрегіональних управлінь ДПС по роботі з великими платниками податків: центральне, східне, західне, південне, північне.

«Зміна структури та створення мережі офісів по роботі з великими платниками податків за галузевою спеціалізацією усуває дублювання функцій та сприятиме покращенню процесів адміністрування та обслуговування платників податків. Саме за галузевою спеціалізацією здійснювався і розподіл великих платників податків за офісами», - зазначив Євген Олейніков.

Так, за центральним міжрегіональним управлінням ДПС по роботі з великими платниками податків  закріплено 651 платника, східним – 287, західним – 150, південним – 148, північним  – 135 платників.

Учасників зустрічі також цікавило питання порядку проведення перевірок щодо відшкодування ПДВ.

За словами Євгена Олейнікова, ДПС налаштована й надалі продовжити практику оперативного відшкодування ПДВ, якісного попереднього аналізу ризиків та їх упередження. У той же час  значна увага при перевірці щодо відшкодування ПДВ надаватиметься перевірці фізичної наявності задекларованих товарних залишків.

Представники Американської торговельної палати в Україні у свою чергу відзначили оперативність реагування ДПС на звернення платників податків та належний рівень взаємодії при вирішенні актуальних для членів АСС питань.

 

Спілкуйся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»