Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Максимальний захист найманих працівників – першочергове питання онлайн засідання

опубліковано 27 січня 2021 о 16:28

Вчора, 26 січня 2021 року, представники податкової служби столиці взяли участь в онлайн засіданні постійно діючої Робочої групи з питань використання незадекларованої праці Головного управління Держпраці у Київській області.

Також в онлайн засіданні взяли участь представники влади столиці та області.

Посадові особи Головного управління Держпраці у Київській області ознайомили учасників засідання з нагальними питаннями своєї роботи, першочерговими з яких є неприпустимість допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин, а також питання негативних економічних та соціальних наслідків незадекларованої праці та виплати заробітної плати без сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

У ході засідання учасники обговорили план спільних заходів, спрямованих на максимальний захист працівників у питаннях оформлення трудових відносин, зокрема, проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії серед суб’єктів господарювання.

За результатами онлайн засідання домовилися і надалі співпрацювати у напрямі запобігання використанню незадекларованої праці, обмінюватися наявними адміністративними даними та в подальшому проводити такі засідання з метою обговорення нагальних питань.

Захід відбувся із використанням програми Zoom.

Вчасне донесення інформації з питань оформлення трудових відносин до громадян зменшить масштаби незадекларованої праці та надасть можливість отримувати державні гарантії з оплати праці.

 

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine