Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено чергову зустріч з питань застосування новацій у використанні РРО та оформлені трудових відносин з найманими особами

опубліковано 12 лютого 2021 о 13:16

Днями у ЦОП Деснянського району м. Києва, ТРЦ «Космополіт» та «Ультрамарин» проведено зустрічі з платниками податків, темою яких було питання застосуванню РРО та неприпустимості допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин, а також питання негативних економічних та соціальних наслідків незадекларованої праці та виплати заробітної плати без сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Під час зустрічей фахівці податкової служби зосередили увагу присутніх на основних аспектах застосування суб’єктами господарювання реєстраторів розрахункових операцій/ програмних реєстраторів розрахункових операцій, розповіли про категорії суб’єктів господарювання, які звільнені від застосування РРО/ПРРО, про скасування механізму «кешбек» (компенсації споживачам частини сум штрафних санкцій), а також про діючі на сьогодні розміри фінансових санкцій за порушення порядку застосування РРО/ПРРО.  

Крім того, було розглянуто питання щодо дотримання суб’єктами господарювання вимог законодавства в частині  використання найманої праці, зокрема, в частині обов’язковості оформлення трудових відносин з найманими працівниками та повідомлення про це контролюючого органу.

Посадовці аргументовано надали відповіді на запитання присутніх.

Фахівці  Головного управління ДПС у м. Києві  і надалі будуть проводити роз’яснювальну роботу з питання застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій серед платників столиці.

 

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine