Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено чергову зустріч з питань застосування новацій у використанні РРО та оформлені трудових відносин з найманими особами

опубліковано 10 лютого 2021 о 15:45

Днями, у ДПІ Дарницького району м. Києва проведено чергову зустріч, на якій обговорювалися питання, щодо застосуванню РРО, неприпустимості допуску до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин, а також питання негативних економічних та соціальних наслідків незадекларованої праці та виплати заробітної плати без сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Зустріч була проведена з фізичними особами – підприємцями та представниками суб’єктів господарювання столиці.

Податківці зосередили увагу присутніх на основних аспектах застосування суб’єктами господарювання реєстраторів розрахункових операцій/ програмних реєстраторів розрахункових операцій, розповіли про категорії суб’єктів господарювання , які звільнені від застосування РРО/ПРРО, а також про скасування механізму «кешбек» (компенсації споживачам частини сум штрафних санкцій).  

Зробили акцент на дотриманні суб’єктами господарювання вимог законодавства в частині  використання найманої праці, зокрема, в частині обов’язковості оформлення трудових відносин з найманими працівниками та повідомлення про це контролюючого органу.

Посадовці аргументовано надали відповіді на запитання присутніх.

Фахівці  Головного управління ДПС у м. Києві  і надалі будуть проводити роз’яснювальну роботу з питання застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій серед платників столиці.