Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Закон № 1072: платникам податків може бути списано штрафні санкції та пеню, у разі погашення ними податкового боргу у повному обсязі

опубліковано 17 лютого 2021 о 16:15

Головне управління ДПС у м. Києві нагадує, що платникам податків може бути списано штрафні санкції та пеню, у разі погашення ними у повному обсязі грошовими коштами протягом шести місяців починаючи з 10 грудня 2020 року суми податкового боргу (без штрафних санкцій, пені, крім несплачених процентів за користування розстроченням/відстроченням), що виник станом на 01 листопада 2020 року, та за умови сплати поточних податкових зобов’язань у повному обсязі.

Штрафні санкції і пеня, що залишилися несплаченими на дату повної сплати такого податкового боргу, підлягають списанню у порядку, визначеному для списання безнадійного податкового боргу, за заявою платника податків.

Зазначений порядок передбачений пунктом 23 підрозділу 10 розділу XX Податкового кодексу України відповідно до змін, внесених Законом України від 04 грудня 2020 року № 1072 – ІХ, в рамках соціальної підтримки платників податків на період здійснення обмежувальних протиепідемічних заходів, запроваджених  з метою запобігання поширенню на території України COVID-19.

 

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine