Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Чергова зустріч з питань застосування новацій у використанні РРО та оформлені трудових відносин з найманими особами

опубліковано 25 лютого 2021 о 08:39

Фахівцями податкової служби столиці 23 лютого 2021 року у ЦОП Подільського району м. Києва та у торгово-розважальних центрах «Космополіт» і «Ультрамарин» проведено чергові зустрічі з платниками податків, на яких обговорювалося питання застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій.

У ході зустрічі податківці зосередили увагу на основних аспектах застосування суб’єктами господарювання програмних реєстраторів розрахункових операцій, скасуванні механізму «кешбек», а також розповіли про категорії суб’єктів господарювання, які звільнені від застосування РРО/ПРРО. Також, зазначили, що використання ПРРО – це безкоштовне рішення від ДПС, яке повністю забезпечить функціонал з урахуванням  вимог Закону про РРО.

Окрім того, розглянули  питання щодо неприпустимості до роботи найманих працівників без оформлення з ними трудових відносин та звернули увагу на  негативні економічні та соціальні наслідки незадекларованої праці та виплати заробітної плати  без  сплати єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

На завершення зустрічі фахівці надали вичерпні відповіді на питання, які цікавили платників.

Столичні податківці і надалі продовжуватимуть роз’яснювальну роботу з даних питань серед платників столиці.