Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Києві припинено діяльність 44 інтернет-сайтів, через які здійснювався продаж фальсифікованих алкогольних напоїв

, опубліковано 03 березня 2021 о 13:46

Інтернет-ресурси, за допомогою яких незаконно збували підроблені алкогольні вироби було виявлено працівниками Головного управління ДПС у м. Києві під час моніторингу інтернет-мережі.

Так, у ході проведення дослідження, податківці здійснили 26 закупівель алкогольних напоїв.

Придбані алкогольні напої не мали належного маркування і мали всі ознаки фальсифікату (невідповідне пакування, порушення при здійсненні операції куплі-продажу).

Напрацьовані матеріали ГУ ДПС у м. Києві передано до Головного управління ДФС у м. Києві. У рамках співпраці ГУ ДПС у м. Києві та ГУ ДФС у м. Києві та під процесуальним керівництвом Київської міської прокуратури у процесі досудового розслідування кримінального провадження за фактом незаконного обігу підакцизних товарів за ч.2 ст.204 КК України, загалом було встановлено 44 інтернет-ресурси, які займалися збутом фальсифікованого алкоголю.

У ході здійснення подальших спільних заходів, було встановлено провайдерів хостингу, які надавали послуги з підтримки доменних імен зазначених сайтів.

Згідно з ухвалою Дніпровського районного суду м. Києва на майнові права інтелектуальної власності 44 доменних імені було накладено арешт. Таким чином припинено функціонування сайтів, що торгували алкогольним фальсифікатом.

Наразі досудове розслідування триває. Здійснюються заходи щодо встановлення осіб, причетних до незаконного обігу підакцизних товарів.

ГУ ДПС у м. Києві закликає громадян не купувати алкогольні напої через інтернет-ресурси, оскільки дана діяльність заборонена законодавством та не ліцензується, а продукція, що реалізується через такі інтернет-ресурси, несе загрозу життю та здоров’ю громадян.