Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Нова редакція форми запиту контролюючого органу на проведення зустрічної звірки

опубліковано 12 березня 2021 о 08:23

Головне управління ДПС у м. Києві повідомляє, що з 22 лютого 2021 року у новій редакції викладено форму запиту контролюючого органу на проведення зустрічної звірки. 

Відповідні  зміни   внесено  наказом   Міністерства  фінансів  України  від 08 грудня 2020 року  № 746 «Про внесення змін до форми запиту контролюючого органу на проведення зустрічної звірки», яким забезпечено приведення форми запиту до вимог статей 73 та 39 Податкового кодексу України щодо отримання контролюючим органом під час проведення зустрічної звірки, інформації (документів), яка (які) необхідна (необхідні) для визначення відповідності умов контрольованої операції принципу «витягнутої руки» в ланцюгу постачання/ придбання товарів (робіт, послуг, інших об’єктів цивільних прав, що є предметом контрольованих операцій), від платників податків, які є сторонами контрольованої операції, що перевіряється, задіяні у вказаному ланцюзі, або платників податків та/або інших суб’єктів інформаційних відносин, які володіють інформацією, необхідною для визначення такої відповідності умов контрольованої операції.

Крім того, до форми запиту контролюючого органу на проведення зустрічної звірки внесена уточнююча інформація щодо реквізитів суб’єкта господарювання у частині зазначення серії паспорта фізичної особи у разі її наявності.

Нагадуємо, що зустрічні звірки не є перевірками, а проводяться з метою отримання податкової інформації, необхідної у зв'язку з проведенням перевірок.

Контролюючі органи мають право здійснювати зустрічні звірки даних суб'єктів господарювання щодо платника податків.

Під час проведення зустрічної звірки з'ясовуються лише питання, зазначені у письмовому запиті контролюючого органу на проведення зустрічної звірки.

 

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine