Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Про особливості застосування РРО/ПРРО під час онлайн засідання «круглого столу»

опубліковано 09 березня 2021 о 09:35

Днями, у столичній податковій відбулося чергове онлайн засідання «круглого столу» із суб’єктами господарювання м. Києва на тему: «Особливості застосування РРО/ПРРО». Захід проводився за допомогою платформи для онлайн-конференцій – ZOOM.

Під час засідання фахівці ГУ ДПС у м. Києві розповіли платникам податків про основні аспекти використання РРО у 2021 році та зосередили увагу на змінах, які діятимуть з початку 2022 року. Також посадовці ознайомили слухачів із категоріями платників, які мають обов’язково використовувати РРО/ПРРО та хто має право не застосовувати РРО/ПРРО.

Крім того, податківці зазначили, що зареєструвати ПРРО можна, використовуючи програмне забезпечення Електронного кабінету, або будь-яке інше програмне забезпечення, наявне у суб’єкта господарювання. Для того, щоб зареєструвати ПРРО, платник податків повинен перебувати на обліку в контролюючому органі. Також на обліку має перебувати господарська одиниця, де буде використовуватися ПРРО, щодо якої суб’єкту господарювання необхідно повідомити контролюючий орган відповідно до вимог п. 63.3 ст. 63 Податкового кодексу України.

В ході онлайн засідання платники податків мали змогу отримати кваліфіковані відповіді фахівців столичної податкової на свої запитання стосовно заявленої теми.

Головне управління ДПС у м. Києві й надалі буде продовжувати практику проведення таких заходів.

 

Спілкуйтесь з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтесь на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine