Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Оновлено форму податкової декларації з податку на додану вартість

опубліковано 24 березня 2021 о 09:34

Головне  управління ДПС у м. Києві повідомляє, що з 01 березня 2021 року діють оновлені форми податкової декларації з податку на додану  вартість (далі – декларація з ПДВ), затверджені  наказом  Міністерства   фінансів  України  від 27 листопада 2020 року № 729 із змінами, внесеними наказом Міністерства фінансів України від 01 березня 2021 року № 131.

Так, у новій редакції, зокрема, викладено форми:

податкової декларації з податку на додану вартість;

уточнюючого розрахунку податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок;

розрахунку податкових зобов'язань, нарахованих отримувачем послуг, не зареєстрованим як платник податку на додану вартість, які постачаються нерезидентами, у тому числі їх постійними представництвами, не зареєстрованими платниками податків, на митній території України;

податкової накладної.

Також внесено зміни до Порядку заповнення і подання податкової звітності з податку на додану вартість та Порядку заповнення податкової накладної.

Вперше декларації з ПДВ за оновленою формою подаються починаючи зі звітності за березень 2021 року (граничний термін подання – 20 квітня 2021 року).

Уточнюючий розрахунок податкових зобов'язань з податку на додану вартість у зв'язку з виправленням самостійно виявлених помилок за оновленою формою подається починаючи з 01 квітня 2021 року.

Звертаємо увагу, що нові форми податкової звітності з ПДВ та податкової накладної, містять рядки та графи, призначені для відображення інформації щодо здійснюваних платниками податку операцій з постачання окремих видів сільськогосподарської продукції, що підлягають оподаткуванню ПДВ за ставкою у розмірі 14 відсотків.

 

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС:

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine