Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості обов’язкового застосування РРО чи програмних РРО для підприємців – платників єдиного податку

, опубліковано 23 квітня 2021 о 10:12

Головне управління ДПС у м. Києві звертає увагу, що фізичні особи – підприємці, платники єдиного податку другої – четвертої груп, у разі перевищення в I кварталі 2021 року обсягу доходів у розмірі 1 млн 320 тис грн (220 мінімальних заробітних плат), зобов’язані при здійсненні готівкових розрахунків застосовувати реєстратори розрахункових операцій або програмні РРО.

Застосовувати РРО або ПРРО необхідно з першого числа першого місяця кварталу, наступного за виникненням такого перевищення, та в усіх наступних податкових періодах протягом реєстрації суб’єкта господарювання, як платника єдиного податку. Тобто, з II кварталу 2021 року такі  платники обовязково застосовують РРО або програмні РРО при здійсненні розрахункових операцій.

Крім того, застосування РРО чи програмних РРО є обов’язковим при здійсненні розрахункових операцій для підприємців – платників єдиного податку незалежно від обсягу доходу для окремих видів діяльності, а саме:

реалізації технічно складних побутових товарів, що підлягають гарантійному ремонту;

реалізації лікарських засобів, виробів медичного призначення та надання платних послуг у сфері охорони здоров'я;

реалізації ювелірних та побутових виробів з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння.