Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Майже 60 млн грн податкового боргу вже сплачено, – Олександр Туру

, опубліковано 26 квітня 2021 о 13:43

На сьогодні вже сплачено майже 60 млн грн податкового боргу – повідомив заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві Олександр Туру. При цьому він нагадав, що з метою підтримки платників податків у період дії карантину, стимулювання їх до добровільної сплати податкових зобов’язань, недопущення виникнення та зростання податкового боргу, був прийнятий Закон України від 04 грудня 2020 року № 1072, яким зокрема, передбачено списання штрафної санкції та пені у разі самостійної сплати платниками податків податкового боргу, який виник станом на 01 листопада 2020 року за основним платежем.

Нагадаємо, щоб скористатися зазначеною нормою, платникам необхідно звернутися до контролюючого органу за місцем обліку податкового боргу із заявою. Але слід врахувати виключення, на які не поширюється норма Закону. Зокрема вимоги Закону не поширюються на:

великих платників податків;

осіб, на яких поширюються судові процедури, визначені Кодексом України з процедур банкрутства;

осіб, щодо яких наявні судові рішення, що набрали законної сили, якими розстрочено (відстрочено) стягнення податкового боргу;

банків, на які поширюються норми Закону України «Про систему гарантування вкладів фізичних осіб»;

осіб, які мають податковий борг з митних платежів;

осіб, які мають заборгованість зі сплати санкцій за порушення законодавства у сфері зовнішньоекономічної діяльності та пені.

На сьогодні, аби скористатися нормами Закону щодо списання штрафних санкцій та пені, платниками Києва подано до Головного управління 54 заяви і сплачено майже 60 мільйонів гривень податкового боргу, який обліковувався у платників станом на 01 листопада 2020 року.

«Зауважу, підприємства державної та комунальної власності, які мають податковий борг, що виник станом на 01 листопада 2020 року також мають можливість скористатися правом на списання штрафної санкції та пені» – додав Олександр Туру.

Нагадуємо, що на період карантинних обмежень прийом відвідувачів у столичних центрах обслуговування платників здійснюється за попереднім записом в телефонному режимі із зазначенням причини відвідування.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine