Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Особливості податкового контролю за обігом палива

, опубліковано 06 травня 2021 о 11:56

Вчора, Головним управлінням ДПС у м. Києві проведено чергове онлайн засідання «круглого столу», на тему: «Особливості податкового контролю за обігом палива».

Відкрила захід заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві Ельвіра Пруднікова, яка зупинилась на основних аспектах податкового контролю за обігом палива.

«Якщо підприємство в значних обсягах закуповує та зберігає пальне для власних потреб, є певні умови за яких необхідно зареєструвати акцизний склад, а також складати акцизні накладні на будь-які операції з витрачання та переміщення цього пального. Зазначу, що платники акцизного податку мають можливість переглядати інформацію щодо обсягів придбаного та реалізованого пального через Систему електронного адміністрування реалізації пального та спирту етилового (СЕАРП та СЕ) в приватній частині «Е-кабінету», –  зазначила Ельвіра Миколаївна під час заходу.

Крім того, на заході були розглянуті питання щодо перевезення пального власним автотранспортом для власних потреб та застосування штрафних санкцій до платників податків, у разі зберігання чи транспортування пального без відповідної ліцензії.

На завершення онлайн засідання «круглого столу» фахівці надали вичерпні відповіді на питання, які цікавили платників.

Столичні податківці і надалі продовжуватимуть роз’яснювальну роботу з даних питань серед платників столиці.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine