Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Ельвіра Пруднікова: кампанія декларування доходів громадян завершилась, але скористатись правом на податкову знижку у громадян є можливість до кінця поточного року

опубліковано 21 травня 2021 о 10:16

Темою нещодавного онлайн семінару, який організовано столичною податковою службою, стало обговорення актуальних  питань нарахування та сплати податку на доходи фізичних осіб, порядку застосування податкової соціальної пільги та отримання податкової знижки.

Заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві Ельвіра Пруднікова відкриваючи захід зазначила: «Для нас надзвичайно важливо надавати платникам актуальну та корисну для них інформацію. Так, хочу зауважити, що добігла кінця кампанія декларування. Однак, вважаю необхідним підкреслити, що у громадян є можливість скористатись правом на податкову знижку  до кінця поточного року».

Окрім питань, що стосуються податкової знижки, спікери висвітлили й інші актуальні питання для бізнес-спільноти.

Так, зважаючи на те, що значна кількість роботодавців оплачують своїм працівникам вартість тестування на хворобу Covid – 19, компенсують вартість лікування працівників та їх родичів, спікери надали роз’яснення щодо порядку оподаткування таких виплат ПДФО та військовим збором.

Крім цього, зустріч надала можливість донести платникам інформацію щодо порядку застосування податкової соціальної пільги та на конкретних прикладах обрахувати її розмір для окремої категорії громадян у 2021 році. Спікери акцентували увагу на деяких нюансах  заповнення об’єднаної звітності по ЄСВ і ПДФО та на помилках, які допускали платники при звітуванні за І квартал поточного року.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine