Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

У Головному управлінні ДПС у м. Києві було проведено онлайн – семінар на тему: «Зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування. Критерії ризиковості платника податку, критерії ризиковості здійснених операцій»

, опубліковано 13 травня 2021 о 11:22

«СМКОР – це автоматизована система моніторингу відповідності податкової накладної/розрахунку коригування критеріям оцінки ступеня ризиків. Критерії затверджені Постановою Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року №1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» затверджено Порядок зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних», - підкреслила заступник начальника столичної податкової  Олена Крупнова, відкриваючи тематичний семінар.

Під час заходу Олена Юріївна разом з колегами – провідними фахівцями підрозділу управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків нагадали представникам бізнес - спільноти про основні етапи алгоритму дій платника податків у разі зупинення реєстрації податкової накладної чи розрахунку коригування.

Також, у ході зустрічі, фахівці надали відповіді на численні питання платників, які стосувалися реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі та причин їх зупинення, виключення платника з категорії ризикових та як уникнути блокування. Окремо податківці акцентували увагу платників на показниках, за якими визначається позитивна податкова історія платника податку, на переліку підтверджуючих документів та пояснень необхідних для розблокування податкових накладних.

Підсумовуючи, Олена Юріївна зазначила, що фахівці ГУ ДПС у м. Києві завжди готові надавати всебічну інформаційну допомогу платникам із питань зупинення реєстрації податкових накладних.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine