Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Інна Якушко: у зв’язку з продовженням карантину, мораторій продовжує діяти на деякі види податкових перевірок

, опубліковано 18 травня 2021 о 14:17

Столичною податковою службою проведено онлайн засідання «круглого столу» присвячене обговоренню питань щодо проведення податкових перевірок у період дії карантинних обмежень.

«У зв’язку з продовженням карантину, мораторій продовжує діяти на деякі види податкових перевірок. Це питання врегульовано пунктом 522 підрозділу 10 розділу ХХ «Перехідні положення» Податкового кодексу. Слід зауважити, що постановою Кабміну від 03.02.2021 № 89 частково скасовано мораторій на податкові перевірки шляхом скорочення строку дії обмежень, встановлених цим пунктом» - повідомила заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві Інна Якушко відкриваючи захід.

Під час проведення онлайн засідання фахівці столичної податкової ознайомили учасників – представників столичної бізнес-спільноти з нормативними документами, які регулюють питання проведення податкових перевірок під час карантину. Акцентували увагу, які саме перевірки дозволено проводити податковим органам з врахуванням постанови №89.

Здебільшого учасників заходу цікавили питання щодо фактичних перевірок суб’єктів господарювання, які використовують реєстратори розрахункових операцій, за яких підстав податкові органи будуть проводити позапланові податкові перевірки за фактом взаємовідносин з ризиковими контрагентами.

З конкретними прикладами та з посиланням на нормативну базу працівники столичної податкової  розглядали питання, що надходили від платників податків та надавали кваліфіковані відповіді.

Практика проведення онлайн заходів для платників продовжується.

Спілкуйтеся з Податковою службою дистанційно за допомогою сервісу «InfoTAX»:

https://t.me/infoTAXbot

Підписуйтеся на канали інформування ДПС :

https://t.me/tax_gov_ua

facebook.com/TaxUkraine/

youtube.com/TaxUkraine