Вебпортал працює в тестовому режимі. Зауваження та пропозиції надсилайте на web_admin@tax.gov.ua
diya Єдиний державний
вебпортал електронних послуг
Ключові слова

Проведено тематичний онлайн - семінар з актуальних питань щодо застосування РРО/ПРРО

, опубліковано 21 травня 2021 о 14:27

Сьогодні, столичною податковою проведено тематичний онлайн - семінар, який був присвячений обговоренню актуальних питань, що стосуються застосування РРО/ПРРО.

Відкрила захід заступник начальника Головного управління ДПС у м. Києві Інна Якушко, яка розповіла про основні аспекти застосування суб’єктами господарювання реєстраторів розрахункових операцій у 2021 році.

«На сьогодні є категорії платників, які повністю звільнені від застосування РРО/ПРРО під час здійснення готівкових розрахунків зі споживачами, це  фізичні особи – підприємці платники єдиного податку першої групи, а також ФОП на єдиному податку другої та третьої груп, які не перевищили визначений обсяг доходу та не провадять ризикових видів діяльності. Однак, починаючи з 2022 року перелік платників, які обов’язково повинні застосовувати РРО/ПРРО збільшиться», – зазначила Інна Якушко.

Під час онлайн-семінару фахівці столичної податкової висвітлили основні аспекти нововведень застосування  РРО/ПРРО та акцентували увагу на перевагах застосування програмних реєстраторів розрахункових операцій, як для продавців так і для покупців товарів

Захід проходив у форматі Q & A. На всі запитання столичні податківці надали вичерпні та змістовні відповіді.

Проведення подібних заходів дає можливість детально аналізувати питання, які виникають у бізнес спільноти щодо застосування РРО/ПРРО та оперативно знаходити шляхи їх вирішення.

Фахівці  Головного управління ДПС у м. Києві  і надалі будуть проводити роз’яснювальну роботу з питання застосування реєстраторів розрахункових операцій та програмних реєстраторів розрахункових операцій серед платників столиці.